Frukosttips



Snabbt, enkelt och lite av en smakorgasm!

En person
Du behöver:

2-3 dl turkisk yoghurt
En knivsnudd vaniljpulver
Ca 1 dl blåbär (helst färska, men frysta funkar lika bra)
5-6 jordgubbar (helst färska, men frysta funkar lika bra)
Några msk kokosflingor
1 msk kakaokross

1. Blanda ihop yoghurten och vaniljpulvret i en skål.
2. Värm de frysta jordgubbarna och blåbären i micron om du inte har färska. (Jag har turen att ha blåbär
att plocka runt om i skogarna där jag (Frida) bor.)
3. Häll över jordgubbar och blåbär över yoghurten. Strö över kokos och kakaokross och njut!

Hoppas ni har en bra dag!
Kram från Frida

Ostsallad!



Vi får helt enkelt kalla det här ihopkoket för ostsallad. Ibland kanske man inte har alla ingredienserna
till att göra värsta grytan eller någon fancy gratäng, då får man använda sig av det man har hemma.
Så se det här receptet med ingredienser som går att variera till vad Du har hemma. Detta var vad jag
hade hemma:

3-4 personer
Du behöver:


1 dl matvete
1 pkt blandade bönor (av märket ZETA med kidneybönor, kikärtor och smörbönor)
1 pkt halloumi
1 mozarella-"kula"
1 stor burk majs
½ gurka
1 tomat
½ paprika
1 grönsaksbuljong

1. Börja med att sätta igång matveten så att den tillagas under tiden du hackar och fixar resten.
Koka upp 2 dl vatten tillsammans med en grönsaksbuljong. När vattnet börjat koka tillsätter du 1 dl
matvete, lägger på ett lock och sänker till låg värme. Matveten är klar när vätskan försvunnit.
2. Hacka grönsakerna och mozzarellan i önskvärda bitar. Lägg i en skål och tillsätt även majsen.
3. Skär halloumin i skivor och stek den i torr pappa tillsammans med  t ex chilikrydda. Vänd med jämna
mellanrun så att det inte blir kolbitar av allt.
4. Skölj bönorna under ljummet vatten. Lägg i skålen tillsammans med grönsakerna och mozzarellan.
5. Nu borde matveten vara klar så då häller du upp det i skålen med de andra ingredienserna.
6. Rör om allt och servera med några skivor halloumi (jag tog även lite keso till).

Smaklig måltid!

Långt uppehåll.

Hej alla fina läsare och förlåt för det extremt långa uppehållet.
Jag (Frida) har varit i Stockholm och haft en hel del att göra medan my partner in crime (Bea) har varit i
Indien (hon kommer hem idag). Nu ska vi båda ta oss i kragen, både för er och vår skull.

Man borde inte lägga hälsa och mat åt sidan för att man har annat för sig egentligen. Vi behöver god hälsa
och ordentlig mat för att funka i vardagen. Mat och hälsa måste få ta tid, och har man inte så mycket tid,
löser vi det med! Med våra nyttiga och snabblagade maträtter får du energi och hinner med allt det du ska.
Allt vi kräver från dig är att du äter i lugn och ro. Låt aldrig någonting störa matron. Det kommer först!

Sköt om er!

Saftigt bröd.

Ett gott och nyttigt bröd med mjuk och saftig insida och ett lite hårdare yttre. Påminner lite om surdeg i
smak och konsistens (skorpan) men är inte alls lika tidskrävande.



En stor form eller två mindre limpor
Du behöver:

4 dl havregryn
10 dl dinkelfullkornsmjöl
1 dl hela linfrön
1 dl pumpafrön
1½ tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 stort eller 2 små rivna äpplen
2 msk dadelsirap
9 dl naturell ekologisk yoghurt
Smör och polentagryn till att "bröa" formen
Krossat bovete att strö över limpan


1. Sätt ugnen på 175 grader eller 150 grader om du har en varmluftsugn.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Riv äpple i en annan bunke och blanda ihop det med yoghurten och dadelsirapen. Häll blandningen
över de torra ingredienserna och rör om noga.
4. Smöra och bröa formen/formerna och klicka sedan ut smeten någorlunda jämt.
5. Strö över det krossade bovetet.
6. Grädda längst ner i ugnen i 80 minuter.

Brödet är gott med mycket Bregott och paprikaskivor på.
Smaklig måltid!

RSS 2.0