Saftigt bröd.

Ett gott och nyttigt bröd med mjuk och saftig insida och ett lite hårdare yttre. Påminner lite om surdeg i
smak och konsistens (skorpan) men är inte alls lika tidskrävande.



En stor form eller två mindre limpor
Du behöver:

4 dl havregryn
10 dl dinkelfullkornsmjöl
1 dl hela linfrön
1 dl pumpafrön
1½ tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 stort eller 2 små rivna äpplen
2 msk dadelsirap
9 dl naturell ekologisk yoghurt
Smör och polentagryn till att "bröa" formen
Krossat bovete att strö över limpan


1. Sätt ugnen på 175 grader eller 150 grader om du har en varmluftsugn.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Riv äpple i en annan bunke och blanda ihop det med yoghurten och dadelsirapen. Häll blandningen
över de torra ingredienserna och rör om noga.
4. Smöra och bröa formen/formerna och klicka sedan ut smeten någorlunda jämt.
5. Strö över det krossade bovetet.
6. Grädda längst ner i ugnen i 80 minuter.

Brödet är gott med mycket Bregott och paprikaskivor på.
Smaklig måltid!

Kommentarer
Postat av: Lisa

gött!

2010-08-18 @ 15:03:56
URL: http://popflickan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0