Gräddglass med hallon



Är det någonting som hör till sommaren så är det ju glass. Tyvärr är det ju så att det oftast är en
sockerbomb eller alternativt "no sugar added, low fat", men då blir man lurad med tanke på att det
är en massa tillsatser som inte är bra för kroppen och som i många fall är värre än socker.
Då är det ju tur att ni har oss som gör vår egna glass på nyttigt vis!

1 liter glass
Du behöver:

5 dl grädde
5 dl turkisk yoghurt
2 krm vaniljpulver
2 dl hallon

1. Börja med att vispa grädden tills den blir fast (men akta så det inte blir smör!).
2. Häll sedan i den turkiska yoghurten och vaniljpulvret och blanda ihop.
3. Om du har frusna hallon, värm dem i micron och mixa sedan med stavmixer eller liknande,
annars är det bara att mixa direkt.
4. Häll upp grädd- och yoghurtblandningen i en bytta, häll över de mixade hallonen, dra en sked igenom
så att hallonsåsen går in i blandningen lite och ställ sedan in i frysen ett par timmar.

Tips!
Vill ni att glassen ska vara lite sötare så kan ni ha i ett par matskedar sukrin!

Njut av att sommaren är här!

Kommentarer
Postat av: b

fan vad gott döör

2010-06-08 @ 02:09:21
Postat av: S

ser gottgottgott ut!

2010-06-08 @ 19:17:14
URL: http://resemble.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0