Fruktbröd
Fruktbröd
1 bröd
Du behöver:
1/2 liter filmjölk
1 dl vetekli
1 dl kruskakli
1 dl rågmjöl
1 - 1 1/2 dl fiberhavregryn
1 - 1 1/2 dl fullkornsdinkelmjöl
1 dl dadelsirap
1/2 - 1 dl mandlar eller/och hasselnötter
1 dl russin
1 dl torkad frukt (vi hade äpple, aprikoser och päron)
1 msk bakpulver
(1 msk pumpakärnor
1 msk solroskärnor
1 msk quinoaflingor
1 msk dinkelflingor)
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
3. Tillsätt filmjölken, dadelsirapen, frukten och nötterna.
4. Blanda ihop allt till en fin smet, häll sedan i det i en brödform.
5. Låt brödet vara inne i ugnen minst 80 minuter.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Postat av: j
Gott. Ska prova!
Postat av: Lisa
goooooooott. ska prova någon gång!
Postat av: Sandra
Var köper man dadelsirap? :)
Trackback