Svampsoppa och fetaoströra
Svampsoppa
3-4 portioner
Du behöver:
10 medelstora champinjoner
1 stor gul lök
1 grönsaksbuljong (tärning)
2-3 msk maizena
1,5 dl matlagningsgrädde (skånemejeriets)
ca 5 dl vatten
kryddor (vi använde örtsalt, salt, chilipulver, svartpeppar och vitlök)
Olivolja till stekning
gräslök
1. Börja med att fräsa den finhackade löken och de skivade champinjonerna i stekpannan tillsammans med oljan.
2. Under tiden löken och svampen får fin färg börjar du värma upp en kastrull med lite olivolja + buljongtärningen.
3. Tillsätt vattnet i kastrullen.
4. Tillsätt sedan matlagningsgrädden och maizenan. Var noga med att röra hela tiden.
5. Häll nu i löken, svampen och gräslöken i kastrullen och krydda efter smak.
6. Rör om en stund och låt sedan stå på medelvärme och tjockna i några minuter.
Servera med sallad, bröd och fetaoströra.
(Recept på brödet får ni senare).
Fetaoströra
3-4 personer
Du behöver:
120 g fetaost
2 msk kesella
5 soltorkade tomater
1/2 avocado
gräslök
1. Blanda ihop fetan och kesellan.
2. Skär avocadon och tomaterna i små bitar.
3. Blanda ihop allt.
Gott att ha på nybakt bröd till soppan!
Smaklig måltid!
Kommentarer
Postat av: Lisa
mums
Postat av: jasmine
ååh jag ska prova båda recepten som ni lagt in!!!
Postat av: Lovisa
åh det där såg riktigt gott ut! bra tips!
Postat av: ylva
åh soppa, ser så gott ut
Postat av: Lovisa
Svar: Ja, jag kan inte leva utan smoothies! :)
Postat av: emelie
ja där ser man! gott ju!
Postat av: Lisa
det står tillsammans me, det måste ju fattas något i receptet? ska laga det här i morgon nämligen mums mums!
Trackback