Kryddig quorngryta med majs



Här kommer ett recept på en snabb och enkel maträtt! Perfekt en stressig dag när man har mycket på
schemat, eller helt enkelt när man är jättehungrig och vill ha mat i magen snabbt! Jag kan lova att det
går snabbare att laga det här än att ta sig till en snabbmatkedja och vänta på en onyttig hamburgare.
Men tänk på att alltid äta med ro! Även fast maten går snabbt att göra betyder det inte att du ska kasta
i dig den. Man ska alltid sitta ner och äta i lugn och ro så att kroppen får chans att ta upp energin som du
håller på att ge den. Kastar du i dig din mat får du garanterat ont i magen och blir hindrad att göra alla
saker du måste. Låt hellre matintaget ta ett par minuter så orkar du mer efteråt.
Komihåg att maten är till för att ge dig energi, ork och lycka. Inte stress, magknip och oro.

Den här maträtten tar ca 15 minuter

2 personer
Du behöver:


Ca 250 g quornbitar
1 gul lök
2 tomater
1/4 paprika
1 burk majs
1 msk tomatpuré
1½ dl vatten
½ msk maizena
½ tsk sambal oelek
1 grönsaksbuljong
Salt, paprikapulver, chilipulver, svartpeppar
Smör eller olja till fräsning av lök

1. Börja med att finhacka löken, tomaterna och paprikan.
2. Fräs löken i ca 1 msk smör/olja och buljongtärningen. Blir det för torrt tillsätt en skvätt vatten.
3. När löken fått fin färg lägger du i quornbitarna. Låt bitarna vara tinade innan du lägger ner dem i grytan.
4. Låt quornen, löken och buljongen puttra i någon minut innan du tillsätter tomaten och paprikan.
5. Rör om, tillsätt tomatpurén, kryddorna och sambal oeleken.
6. Nu häller du i vattnet och maizenan, rör om ordentligt hela tiden.
7. Sist men inte minst rör du ner en avrunnen majsburk.
8. Sänk värmen till medelvärme och låt stå och sjuda i ca 5 minuter.

Servera till matvete eller något annat sädesslag som t ex quinoa, råris eller bulgur!


Matvete, 2 personer
Du behöver:


4 dl vatten
2 dl matvete
1 grönsaksbuljong

1. Låt vattnet och buljongen koka upp.
2. Sänk värmen till hälften, lägg i matvetet och lägg på ett lock.
3. Efter ca 10 minuter är det klart. Du vet att det är helt klart när vattnet försvunnit.

Tips: Smaka på matveten när vattnet försvunnit. Tycker du att det är för mycket tuggmotstånd
häller du i en skvätt vatten och låter stå på låg värme i ett par minuter till.

Glöm inte grönsakerna och keson (för att du ska få i dig vitaminer, fibrer, antioxidanter och protein)!

Kommentarer
Postat av: b

jättebra. gott det ser ut

2010-06-24 @ 00:20:49
Postat av: Leia

Det där måste jag prova!såg super gott ut:)

2010-06-26 @ 02:03:49
URL: http://novembervind.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0