Curryvitkål



Den här curryvitkålen är något som passar som tillbehör till i stort sett vilken maträtt som helst.
När den är nygjord är den ljummen och allra godast, men om man får över lite vid middagen och
ställer in den i kylen så är den lika god att äta kall nästa dag. Om det inte går hem hos er så är det
bara att värma den några sekunder i micron!

Du behöver:

En tredjedels vitkålshuvud
2½ dl créme fraiche
50 g riktigt smör
½ dl rapsolja
Curry, ca 10 grönpepparkorn, chilipeppar, salt och peppar

1. Börja med att strimla vitkålen. Lägg den i en skål.
2. Lägg smöret och oljan i en liten kastrull och låt smälta ihop.
3. Nu gäller det att vara snabb med alla kryddorna så att inte smöret och oljan bräns.
Snåla inte med curryn! (Grönpepparkornen maler du i en mortel)
4. Ta bort från plattan när det kokat upp. Låt puttrandet lägga sig innan du rör ner créme fraichen,
annars är det risk att det skär sig. Det smakar likadant om det skär sig, men det ser inte så
trevligt ut. Så var inte besvikna om det inte blir perfekt första gången!
5. När du nu har den ihoprörda, gula såsen häller du den över vitkålen. Blanda ihop allting så att såsen
fördelar sig jämt med all vitkål.

Servera curryvitkålen som en sallad eller ett tilltugg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0