Lasagne på mitt vis!



En väldigt god lasagne som jag slängde ihop!


1 normalstor ungsfast form
Du behöver:


1 gullök
300 g quornfärs (av märket Quorn - andra märken har många onödiga tillsattser i sig)
½ dl passerade tomater
2 msk tomatpure
4-5 lasagneplattor (fullkorn)
100 g broccoli
150 g majs
½ tsk sambal oelek
Smör/olja
Cajunkrydda (+ extra paprikakrydda, svartpeppar och oregano) och salt
2 dl vatten
1 paket haloumi
150 g fetaost

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Om du har fryst broccoli börjar du med att sätta den på kokning. Krydda vattnet med lite cajunkrydda
för att få god smak. Du vet att broccolin är klar när det börjat koka. Ta då genast bort grytan från
plattan och häll broccolin i ett durkslag och låt stå tills den ska användas.
3. Finhacka löken och fräs den i en klick och smör och olja. Tillsätt sedan quornfärsen och vattnet.
4. När det puttrat ihop lite med varandra tillsätter du kryddorna, tomatpurén, de passaerade tomaterna
och sambal oeleken.
5. Rör om så att kryddorna och sambal oeleken blandas i qournfärsen ordentligt. Häll i majskornen sist.
6. Smaka av och se om det behövs mer salt eller någon annan krydda.
7. Lägg en klick smör i formen och ställ in i ugnen så att det smälter. Ta sedan ut den och smöra formen.
Hacka haloumin i fyrkanter under tiden.
8. Häll nu i en del (ungefär hälften) av färsen så att det täcker botten på formen. Lägg sedan lasagne-
plattorna så att de täcker. Häll ett till lager med den resterande färsen och lägg nu även dit haloumin och
broccolin. Avsluta med att smula fetaost över lasagnen och strö lite oregano över allt.
9. In i ugnen i 30 minuter och servera sedan med en god sallad och exempelvis gräddfil!


Kram från Frida!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0