Dinkelpasta med svampsås



En snabb rätt som funkar till vardags men som ändå är ett väldigt tjusigt middagstips att bjuda gästerna
på. Svamp och pasta i en härlig blandning kan ju aldrig slå fel, eller hur?


3-4 portioner
Du behöver:


1 gullök
8 champinjoner
2 dl vatten
1 dl mjölk
1 msk maizena
250-300 g dinkel-fullkornspasta (Kungsörnens Cappelli-pasta)
Cajunkrydda, salt och chilipulver
Smör och/eller rapsolja


Till servering:
Färska grönsaker som t ex avokado, tomat och paprika, samt keso eller cremé fraiche.
Toppa den upplagda maträtten med lite salldslök som gör gott både för smak och syn.


1. Börja med att sätta pastan på kokning. Häll i lite salt och rapsolja i vattnen också (oljan har man för att
inte pastan ska klibba sig när man häller av vattnet).
2. Hacka lök och lägg i en gryta där du lagt en klick smör och ca 1 msk rapsolja.
Jag brukar använda lite av båda eftersom att oljan är bäst att steka/fräsa i, medan smöret ger en gof smak.
3. Under tiden löken får färg hackar du svamparna i ganska små bitar. När löken blivit gyllengryn häller du
ner svampen och rör om. Svampen drar åt sig vätskan (oljan + smöret) så tillsätt nu 2 dl vatten.
4. Nu häller du i kryddorna i lök och svampblandningen. Låt puttra lite och tillsätt sedan maizenan. Vispa
noga så att det inte blir några klumpar. Låt stå och puttra ytterligare en liten stund.
5. Tillsätt nu mjölken och smaka av ifall det behövs mer salt eller annan krydda.
6. När pastan är klar häller du av den i ett durkslag och sköljer den i några sekunder med iskallt vatten.
Detta gör att pastan låter bli att klibba ihop sig (ytterligare ett så-att-pastan-inte-klibbar-ihop-sig-tips).
7. Blanda nu ihop svampsåsen med pastan, servera och strö över salladslöken för ett fint resultat.


Smaklig måltid!
Kram från Frida

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0