Bulgur och tomatgryta med haloumi



2 personer
Du behöver:


2 dl fullkornsbulgur
1 gullök
1 tomat
½ röd paprika
Ca 10 champinjoner
½ paket krossade tomater
Cajunkrydda (som är en blandning av paprika, vitlök, lök, vitpeppar, svartpeppar, cayennepeppar, timjan
och oregano) + salt
Smör och/eller rapsolja till fräsning av lök och svamp
1½ dl vatten
1 msk maizena
1 pkt haloumi


1. Börja med sätta 4 dl vatten på kokning (till bulgurn). Strö i lite cajunkrydda och salt (alt. en
grönsaksbuljong). När det kokat upp häller du i 2 dl bulgur och sänker till låg värme. Låt sedan koka under
lock i ca 10-12 minuter. Det kan variera beroende på olika märken. Kolla instruktionerna. När vattnet
försvunnit är det oftast klart. Är det inte det häller du på en skvätt vatten och låter det försvinna. Glöm inte att röra om med jämna mellanrum!
2. Lägg en klick smör och/eller olja i en annan kastrull.
3. Hacka lök och svamp i och häll i kastrullen. När det fått fin färg lägger du i tomaten och paprikan som du
skurit i lika stora bitar.
4. När du rört ner grönsakerna häller du på vattnet (1½ dl). Låt koka lite tills du tillsätter de krossade
tomaterna.
5. Nu kryddar du med cajunkrydda och salt efter smak och rör om. Häll nu i maizenan och rör om ordentligt.
Maizenan hjälper till att göra grytan/såsen lite tjockare.
6. Låt grytan koka på låg värme i ca 5 minuter. Stäng av plattan och häll i bulgurn. Rör om. Låt det sedan
stå en stund så att det drar ihop sig och tar del av varandras smaker.
7. Hacka haloumin i bitar (jag smulade ner den) och grilla i torr panna med krydda (typ chili).

Servera maten tillsammans med färska grönsaker, oliver och matyoghurt. Strö över haloumin sist av allt
och voila! Ni har en underbar middag.

Hoppas det smakar!
Kram från Frida.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0